[· Right News ·] Music Garden

Rodinný reggae festival ze zámecké zahrady v Louňovicích pod Blaníkem

Tisková zpráva RNMG 2023

♥♠♥

Rok 2023 přináší již 14. ročník Right News Music Garden, festivalu, v rámci kterého se 4.–5. srpna předvedou borci české reggae scény. Ostřílení hráči české provenience letos v zámecké zahradě v Louňovicích pod Blaníkem poměří síly mezi jinými s polskými reprezentanty, s prvoligovými hráči ezo-folkové scény a dětskou přípravkou.

♥♠♥

V pátek 4. srpna se na DUBovém hřišti utká Dasha Fyah se zpěvačkou Alžbětou Kolečkářovou – očekávaným výsledkem je remíza, neboť děvčata nepřijedou jedna druhou pokořit, nýbrž podpořit. Další, z jehož výkonu budeme moci tajit dech, je Loic de Niro, kterého známe již z loňského šampionátu, letos ale možná přijede se zahraniční posilou. Bude to tvrdý zápas, pro tvrdé tanečníky. Po loňské rýmičce chytili druhý dech Topolka in Dub, kteří přivezou žižkovského borce na majku, který si říká PTV [prostě Tomáš, vole]. Při zahřívacím utkání na zahradní slavnosti na Topolce, kde se předvedli v dobré formě také EXT Band, PTV zahostoval i s tímto mančaftem, a fanoušky to doslova smetlo z tribuny. Další zhraniční posilou bude Selector Conqueror ze Slovenska. 

♥♠♥

Ext Band nastoupí letos v Louňovicích za domácí, byť po dlouhém váhání ve sportovních kruzích i na výboru. Rozhodující slovo při sobotních utkáních však budou mít polští Positive Thursdays in DUB, jejichž tým čítá sedm hráčů. Polská „sedmička“ se svým názvem patrně hlásí k vůbec prvnímu reggae rádiu v Polsku, rádiu Positive Thursdays, které vysílalo v polském éteru od června 2006. Za český ezo-folk vykopne v sobotu v hlavním odpoledním čase Marie Tilšarová, hvězda letošní Porty, kde s kapelou Kdo Jsme My získala první cenu!! Pro louňovickou fanouškovskou základnu je velkou ctí, že ji bude moci sledovat z hlavní tribuny, již ozvučuje již tradičně HD Sound z Karlových Varů. Vedle Marie hravě obstojí i Hravé hlasy svěží vánek české reggae scény pod vedením zkušené „trenérky“ Luhawy. BLESS!

♥♠♥

V sobotu se máme na co těšit také na „plácku“, tj. ve stanu Radia Rastafari, který zvučí SasanSoundSystem z Krhanic. Zde si zakopají „veteráni“ Swamp Safari; nastoupí po českých Vimazu Sound System, kteří sami sebe označují za „alternative underground electro duoMarek a Zuza Hašlarovi“.

Doprovodný program v sobotu začíná již brzy odpoledne exhibicí přípravky a mladších žáků, respektive loutkovým divadlem DAM DAM (soubor slavné Marky Míkové ze Zuby nehty, Dybbuku, kladenského Lampionu a filmu Jak se budí princezny) a pokračuje módní přehlídkou (která doprovází tradiční Roztančený bazárek, probíhající po celou sobotu na nádvoří zámku).

♥♠♥

Z pulzujících tribun si budete moci odskočit do čajové osvěžovny „Pod Moruší“, do kavárny „U Rastyho“ a vybrat si spousty krásného u originálních a vždy inspirativních stánků.

Po loňském vlažném úspěchu i letos zařazujeme na „vydechnutí“ a posílení ducha (neboť i toho je zapotřebí ku sportovnímu výkonu!) nedělní bohoslužbu, kterou povede spřátelený evangelický farář ing. Josef Bartošek.

♥♠♥

Dobrou zprávou je, že na rozdíl od všech sfér tuzemské ekonomiky jsme my na RNMG NEZDRAŽILI! Vstupenky pořídíte za stejnou cenu jako vloni; v předprodeji na Goout.net, nejvýhodnější je rodinné vstupné za 800 Kč na oba dny pro dva dospělé a nějaké ty děti do 15 let, single vstupenka na oba dny vás přijde na 600 Kč. Na místě to bude o něco dražší – single 700,- na jeden den, 800,- na oba dny a 1200,- pro rodiny. Pokud máte průkaz ZTP, nebo jste byli postiženi ruskou agresí na Ukrajině, máte vstup zcela zdarma.

♥♠♥

Parkování, stanování a koupání je zdarma. Louňovice se nacházejí opravdu hned pod Blaníkem – naplánujte si výlet, ať už na legendární Velký Blaník, či na tajemstvím opředený Blaník Malý… 🙂

♥♠♥

Odkazy:

Předprodej: https://goout.net/cs/right-news-music-garden-2023/szqtbaw/

Dasha Fyah – https://www.facebook.com/profile.php?id=100057677011683

Loic DeNiro – https://www.facebook.com/LoicDeNiro

Positive Thursdays in DUB – https://www.mixcloud.com/Positive_Thursdays/

Ella CR – https://soundcloud.com/ella_cr1

Marie Tilšarová – https://www.marietilsarova.cz/

Hravé hlasy – https://hravehlasy.cz/

Vimazu Sound System – https://divozena.cz/vimazu-sound-system/

Topolka in Dub – https://topolka.cz/

Swamp Safari – http://swampsafari.org/

Ext Band – https://ext.band/

♥♠♥