[· Right News ·] Music Garden

Rodinný reggae festival ze zámecké zahrady v Louňovicích pod Blaníkem

Tisková zpráva RNMG 2022

V roce 2022 se 5-6. srpna uskuteční v zámecké zahradě v Louňovicích pod Blaníkem již 13. ročník českého „family“ reggae festivalu Right News Music Garden.

Páteční program obstarají reggae/dub Djs (Dasha Fyah, Nuff’N’Ruff Reggae Rulers, OneHeartMan, Loic DeNiro z Francie, projekt Topolka in Dub – a další), ale ještě předtím se rozjede bubnovací (nyabinghi) a rasta chant session v souladu s tradicí Jamajky 60. a 70. let. Vrátíme se ke kořenům – back to the roots!

Na hlavním programu v sobotu letos máme vzácného hosta z Itálie, zpěvačku, která si říká Awa Fall. Kromě ní vystoupí české reggae kapely, jako například Jahtec Jammin’ Job, ExT Band, Sevap Company a další. I v sobotu vás budou provázet Djs, náš oblíbený Míra2, Moravanka nebo Ras Ikel; zajímavý projekt na pomezí hudby a poezie představí Broňa aka Sursum Corda Tune a novinkou je vystoupení dUb Live Act Shakk-Attack.

Doprovodný program v sobotu začíná již brzy odpoledne loutkovým divadlem a módní přehlídkou (která doprovází tradiční Roztančený bazárek, probíhající celou sobotu na nádvoří zámku).

Awa Fall aka Sista Awa je mladá zpěvačka z Itálie/Senegalu, kterou jsme měli v ČR příležitost slyšet v pražském Crossuclubu spolu s producentem, který si říká Alpha Steppa a udělala na nás velký dojem. Jsme potěšeni, že jí letos můžeme uvítat na Right News! Awa má za sebou vystoupení s kapelou na předních evropských reggae festivalech (Rototom, Uprising), ale také na velkých dubových akcích s DJem na soundsystému. V současné době má rozjetou spolupráci s producenty jako je Mad Professor z Velké Británie, před vydáním je také pecka Mind Control ve spolupráci s tuzemskými Shakk-Attack!

Novinkou je letos nedělní bohoslužba, kterou povede spřátelený eveangelický farář Josef Bartošek. Kromě toho se můžete těšit na dobré vegetariánské jídlo nejen od Líné řepy, čaje a kafe z čajovny Pod moruší a další dobroty a zajímavosti (jógy, bosobotky, dílničky pro děti apod.)

Vstupenky pořídíte v předprodeji na Goout.net, nejvýhodnější je rodinné vstupné za 800 Kč na oba dny pro dva dospělé a nějaké ty děti do 15 let, single vstupenka na oba dny vás přijde na 600 Kč. Na místě to bude o něco dražší – single 700,- na jeden den, 800,- na oba dny a 1200,- pro rodiny. Pokud máte průkaz ZTP, nebo jste byli postiženi ruskou agresí na Ukrajině, máte vstup zcela zdarma.

Parkování, stanování a koupání je zdarma. Louňovice se nacházejí opravdu hned pod Blaníkem – naplánujte si výlet, ať už na legendární Velký Blaník, či na tajemstvím opředený Blaník Malý… 🙂

Odkazy:

Nuff’N’Ruff Reggae Rulers – https://www.facebook.com/NuffNRuff/

Dasha Fyah – https://www.facebook.com/profile.php?id=100057677011683

Loic DeNiro – https://www.facebook.com/LoicDeNiro

Ras Ikel – https://www.facebook.com/ras.ikel

JJJ – https://www.facebook.com/JahtecJamminJob

ExT Band – https://bandzone.cz/ext


Sevap Company – https://www.facebook.com/sevapcompany

Awa Fall – https://www.facebook.com/awafallofficial

Sursum Corda Tune – https://www.facebook.com/SursumCordaTune

Shakk-Attack – https://www.facebook.com/theshakkattack


čajovna Pod moruší – https://www.facebook.com/podmorusi

Right News Music Garden 2022 FB event – https://fb.me/e/2zjU0mCEs

Vstupenky – https://goout.net/cs/right-news-music-garden-2022/szrvvpt/

Right News – https://rightnews.cz/