[· Right News ·] Music Garden

Rodinný reggae festival ze zámecké zahrady v Louňovicích pod Blaníkem

Tisková zpráva RNMG 2021

Right News Music Garden, open-air festival věnovaný reggae hudbě, se letos koná již dvanáctým rokem, a sice 30. až 31. července 2021 v Louňovicích pod Blaníkem, a má podtitul  „FIGHT for RIGHT“, abychom dali najevo, že nepadneme bez boje – ani vlivem covidu, ani pod tíhou protipandemických opatření, která se na nás samozřejmě budou vztahovat a která máme v plánu co nejsvědomitěji dodržet. Tím pádem se máte na co těšit 😀

I letos nám otevřou sokolové z Louňovic pod Blaníkem brány renesančního zámku, v jehož zahradě s přispěním obce vyrostlo během uplynulého roku pevné pódium, takže je vidět, že se s námi počítá 😉 Díky tomu bude letošní ročník opět zahrnovat koncertní stage, kde v sobotu vystoupí několik reggae kapel. V pátek v podvečer se ve stanu „zubřík“ (zapůjčuje Rastafari Radio) sesedneme v kruhu k rasta chanting (nyabinghi) session. Po ní se rozjede DUBová párty na SASAN SOUNDSYSTEMU z Krhanic. 

Program                                               

Na hlavní stage zahraje již tradičně EXT band a spřátelení Rising Spirits. Kromě těchto stálic jsme letos přizvali dva velmi mimořádné hosty. Jedni pocházejí z Polska a jmenují se DUBRISING; na festivalu jsme je viděli před dvěma roky. Jejich frontman vloni přijel na vlastní pěst a náklady podpořit náš festival jako divák, což jsme nemohli nechat bez povšimnutí, takže jsme je pozvali letos zas. Beztak jsou skvělí! Dalším, možná poněkud nečekaným hostem je Michal Šeps s kapelou REGGIMENT. Pevně věříme, že Right News Music Garden i v souvislosti s ním přinese poslelství jednoty a.k.a „unity“ na české reggae scéně. ONE love, ONE heart, ONE music! O zvuk na hlavní stage se postarají King Sound Steppaz.

V pátek zaduní DUB z vinylů královny české reggae/DUB scény DJky Dasha Fyah, která festival RNMG podporuje již několik let a je to fakt něco 😀 I mezi Djs přibude letos pár nových tváří, jednou z nich je LevelLion, který to dává i na majku. Z Rakouska jen kvůli našemu festivalu na chvíli vrátí Ras Ikel s pořádnou dubovou selekcí. V sobotu rozjede afterparty po živých vystoupeních ostřílený borec DJ Oneheartman. Další jména ještě budem zveřejňovat!

Doprovodný program                                   

Na místě bude lokální čajovna „Pod moruší“, která má základnu v Benešově. Nebude chybět ani kavárna, infostánek Right News. Jídlo navaří borci z kladenského vegan bistra Líná řepa a pivo opět kvalitní rodinný pivovar Strašák z Velkého Strašecí. A stejně jako vloni budete moci podpořit festival zakoupením autorských tisků a plakátů od koudelky, BIO konopných a propolisových mastí atp.

Již tradičně na nádvoří vypukne „Roztančený bazárek“ doplněný vtipnou módní přehlídkou. Výtěžek z přehlídky poputuje na podporu festivalu.

Skvělou zprávou je, že letos přijedou kamarádi z Rodinného divadla s loutkovým představením “Kostěj nesmrtelný” – jde o hru na větší scéně a s větším počtem členů souboru, než jsme byli doposud zvyklí; a navíc přivezou i divadelní dílnu pro děti!!!

Parkování a kemp                                       

Parkování je zdarma před zámkem nebo jinde v obci. Kempování je zdarma u koupaliště. Koupaliště – přírodní a krásně čisté, napájené řekou Blanicí – je vzdálené asi 5 minut chůze od zahrady zámku; povedou k němu šipky/fáborky. Louňovice opravdu leží přímo pod Blaníkem – ideální program na dopolední výlet.

Celý areál je bezbariérový.

Vstupné:
• oba dny v předprodeji – 360,- Kč 

  • oba dny na místě – 480,- Kč 
  • pátek na místě – 200,- Kč 
  • sobota na místě – 340,- Kč 
  • ZTP – sleva 50% 
  • děti do 15 let – zdarma

ODKAZY:

rightnews.cz

Rising Spirits

ExT – Úvod

Dubrising

Michal ŠEPS

DJ Dasha Fyah

LeveLion – Home