[· Right News ·] Music Garden

Rodinný reggae festival ze zámecké zahrady v Louňovicích pod Blaníkem

Dj Dasha Fyah a Alžběta Kolečkářová

⚽️ Dj Dasha Fyah ⚽️

vášnivá sběratelka vinylů převážně basové a world beat hudby, nejvíce místa v její sbírce však čestně zabírá roots reggae a uk dub. Ráda nachází nová propojení mezi rytmy a harmoniemi, a míchá tak melodie do jednolitého, dynamického setu, nesoucího hluboká lyrická sdělení.

✨ Dasha začínala u soundsystému Czajovna a zbrázdila od té doby rozličné evropské a britské soundy, kluby a festivaly. Po roce 2004 se přesunula do Londýna, kde mj. společně s Loicem deNiro založili Fyah Sound&Promotions, který má dodnes na triku nejeden večírek, a hudební support mnoha velikánům světa reggae, v legendární londýnské Hootananny Brixton, kde Dasha hrála 10 let jako rezidentní DJ, v Brixton Jammu, a s jejím návratem do ČR v roce 2011, kdy přišla spolupráce s různými festivaly a kluby i u nás.

✨ Za zmínku v tomto případě stojí velmi zásadní organizační a promotérské propojení s klubem Cross, díky němuž se odehrála celá řada unikátních vystoupení.
Posledních 10 let Dasha Fyah vysílá do éteru, dříve na mezinárodním rádiu DubForce, poté i na českém Radio Rastafari. V této době ji můžeme slyšet na britském Real Roots Radio.

✨ Na festivalu Right News Music Garden Dasha Fyah zahraje za doprovodu zpěvačky Alžběty Kolečkářové, která má s vokální doprovodem do reggae a dubu bohaté zkušenosti. Společně tak vytvoří unikátní atmosféru. Tyhle dvě hudebnice se za kontrolery setkají již potřetí, nicméně jejich souhra bude spíše ve freestylovém rázu.

✨ Těšíme se na ně v pátek 4. 8. večer na sound systému v zámecké zahradě v Louňovicích pod Blaníkem!

 

🔗 Odkazy: ⬇️

https://soundcloud.com/dj-dasha-fyah
https://www.facebook.com/profile.php?id=100057677011683
https://www.mixcloud.com/DJ_Dasha_Fyah/

https://www.facebook.com/elisabeth.kolecko