[· Right News ·] Music Garden

Rodinný reggae festival ze zámecké zahrady v Louňovicích pod Blaníkem

Dasha Fyah

✨ Představujem další interprety, tentokrát je to DJka, bez které si páteční večer na zámecké zahradě už neumíme představit:

♥️💛💚 DJ Dasha Fyah ♥️💛💚 je už přes 20 let vášnivou sběratelkou basové hudby na vinylových deskách. V její kolekci najdeme mj. hip-hop, soul, funk, jungle, rootstep, breaks, afrobeat a world beat obecně, nejvíce je ale její pozornost zaměřena na 🇯🇲 roots reggae a dub. 🌳

✨ Dasha ráda nachází nová propojení mezi rytmy a songy a míchá tak hudbu do jednolitého setu, pohybujícího se v různých žánrových příchutích. Její hudební cesta započala v útlém věku hrou na hudební nástroje 🎻 a zpěvem, v přelomem milénia však přišel od místních soundsystémů 🔊Czajovna a ATD/Rezzet impuls k tomu, zda by nechtěla zkusit pouštět desky, a tak začala dobrodružná dlouholetá hudební cesta po evropských soundech, klubech a festivalech.

✨ Velkým zdrojem inspirace, zkušeností i cenných známostí se Dashe stal sedmiletý pobyt v Londýně 🇬🇧 po roce 2004, který s sebou přinesl lásku k dubu a mj. také první velkou rezidenci, v proslulém brixtonském klubu Hootananny. V Londýně také společně s DJem Loicem deNiro založili Fyah Sound & Promotions, který má dodnes na triku nejeden večírek, i hudební support mnoha velikánům ze světa reggae.

S návratem zpět do ČR 🇨🇿 v r.2011 přišla spolupráce s pražským Palácem Akropolis na jejich Sunday Dubwise a také velmi zásadní propojení s klubem Cross ❌, díky kterému vznikla mnoha zajímavých hudebních akcí.

✨ Dasha Fyah za léta hraní hudebně procestovala mnoho evropských zemí a pouštěla kousky ze své sbírky na nesčetných tuzemských i zahraničních festivalech a různých zajímavých a inspirativních kulturních místech. 🏰

✨ Od roku 2014, s oslovením od DubForce radio, se také začala podílet na vysílání do éteru, a postupně jsme ji mohli naladit i na českém Radio Rastafari nebo na britském Real Roots Radio. 📻 Narozdíl od hraní naživo si Dasha tyto sety částečně připravovala předem a některé jejich záznamy jsou společně s dalšími uloženy k poslechu a stáhnutí na jejím soundcloudu a mixcloudu.

🔗 Odkazy:
Soundcloud: https://soundcloud.com/dj-dasha-fyah
YT live: https://youtu.be/lOF9l3indYY

Photo by Alesco.cz